Potražimo istinu u moru laži

Ads

Total Pageviews

Hrana kao lijek i "otrov": Otkrijte najbolju i najgoru za zdravlje




Neka hrana može ublažiti alergijske simptome, a neka ih može još i pojačati. Otkrijte gdje je razlika...
Ljudi koji pate od alergija u proljeće muku muče s nadraženim grlom, šmrcanjem, kihanjem... No osim medikamenata, ovakvo stanje može vam olakšati i ako konzumirate ili izbjegavate ovu hranu, stoji na Huffingtonpost. Ljekovita hrana: - Jabuke i jagode. Kora jabuke sadržava antioksidanse koji poboljšavaju plućni kapacitet, a isti se nalaze i u narančama, luku, rajčici i jagodama. Osim toga sadrži puno vitamina C koji učinkovito štiti od alergija. - Crveno grožđe. Istraživanje od prije pet godina pokazalo je da mediteranska prehrana, bogata namirnicama poput crvenog grožđa, naranča i jabuka ublažavaju simptome alergija kao što su začepljen nos i bolno grlo. Samo grožđe bogato je antioksidansima sa snažnim protuupalnim moćima. - Topli čaj. Biljni čajevi najbolji su izbor, i važno je da su pritom što topliji kako bi se olakšalo iskašljavanje sluzi i ulažilo peckanje u grlu. No u tu svrhu može poslužiti i topla juha. Hrana koju valja izbjegavati: - Celer. Peckanje u ustima i grlu može biti posljedica \"oralne\" alergije uzrokovane nekim voćem i povrćem. Simptomi se mogu javiti od jedenja celera, ali i rajčice, breskve, dinje, kivija. - Alkohol. Ako vam se nakon povećanog konzumiranja alkohola, peruta koža ušiju, laktova, peta ili obrve, sve je to znak da ste alergični na alkohol. - Začinjana hrana. Curi vam iz nosa, suze vam oči ili često kišete nakon začinjenje hrane, a i nadut vam je trbuh? Budite sigurni da je riječ o alergijskoj reakciji na začine. Inače, to se događa zbog kapsaicina, vrlo zdrave tvari koja se nalazi u jakim začinima, pa je jedino rješenje - izbjegavanje takve hrane.

Share: