Potražimo istinu u moru laži

Ubjeđuju nas da nas je previše i da planeta nema kapacitete da nas ishrani. Dali je to tačno?



Nije nova informacija da nas mediji obavještavaju kako je broj stanovnika na zemlji doživio pravi bum. Tvrde da smo se toliko namnožili da nas "planeta" jedva drži.
Kako tvrde za par godina nećemo imati dovoljno hrane pošto više nema dovoljno obradivog zemljišta koje bi podmirilo naše potrebe za hranom.

Zapitajte se ponekad, dali je istina to što govore?

Hajde da zajedno proanaliziramo.

Istina je da je obradive površine koja je pogodna za proizvodnju hrane sve manje. 
Istina je da su šume skoro uništene.
Istina je da je vazduh sve zagađeniji.
Istina je da ćemo uskoto imati velikih problema zbog nestašice hrane.

Sve to je istina ali niti jedno od toga nema veze sa brojem stanovnika.

Prvo: Sve je manje obradive površine.

To je tačno ali zato što se "planski" obradiva površina uništava.
Tamo gdje su nekada bila nepregledna polja zasijana pšenicom ili kukuruzom danas je beton, benzinske pumpe ili ogromne hale koje u posljednje vrijeme sve više leže prazne.


Drugo: Šume su uništene. 


I to je tačno ali opet nema nikakve veze sa brojem stanovnika. U pitanju je činjenica da smo prihvatili savjete onih koji slijede sotonu i koji svojim medijima postavljaju standarde. Oni su nas ubijedili da je za jednu porodicu potreba kuća sa preko stotinu kvadrata i po mogućnosti da su sve prostorije povezane u jednu kako ih nikako ne bismo mogli ugrijati. 
Posljedica toga je to da za jednu takvu kuću treba više ogreva nego za pola sela onih kuća koje su gradili naši preci.


Vazduh je zagađen. 

To se ne može poreći. Ali većina zagađenosti je namjerno ispuštena iz aviona. Nekada ste mogli raspoznati svako drvo na velikim udaljenostima, danas to ne možete. Svaki dan, svaki sat i svaki tren iznad vaših glava se bacaju otrovi. Oni sigurno nemaju za cilj da vam olakšaju život. Oni pokušavaju da spase "planetu" od viška stanovnika.


Istina je i to da ćemo uskoro imati velikih problema sa nedostatkom hrane.

Međutim ni to nije povezano sa prenaseljenosti nego je opet u pitanju promjena stila života koji su nam nametnuli baš oni koji tvrde da nas se previše nakotilo.
Njive su zarasle, stoka se poklala.
Danas prosječno selo ima par krava i jednog ili niti jednog konja kod nekog onemoćalog i starog seljaka koji ga drži iz ljubavi.
Prošlo je vrijeme kada su se komšije udruživale kako bi zajedno uradili teži posao na njivi.

Današnjim djevojkama više nije čestitost na umu nego im je jedina želja da budu što sličnije gologuzim pjevačicama. Diče se činjenicom što su svoju nevinost izgubile prije udaje i što nemaju ni trunku stida za svoje bezobrazluke. Skoro da i ne znaju da se hrana koju jedu proizvodi obradom zemlje i da se mlijeko dobija mužom krava (ako se sadašnje mlijeko tako dobija?). 

Sve što sam naveo u ovom postu se ne dešava slučajno. Vrlo bitno je čovječanstvo odvojiti od izvora hrane, vrlo bitno je uništiti obradivu površinu, bitno je pokvariti djevojke pošto je žena stub svake porodice bez obzira na vjeru. Kada se to uradi, još kada ljudima ugradite u svijest da su se previše namnožili,  u rukama imate efikasnije oružje od svih atomskih bombi ovog svijeta.

Pogledajte oko sebe. Toliko smo se namnožili da su nam škole skoro prazne, sela skoro pusta. 
Nekada u selu nisi mogao pronaći napuštenu kuću a danas je pola-pola.
Za koju godinu će biti više praznih kuća nego naseljenih.
Nije se namnožilo ljudi nego nas šejtan i njegovi sljedbenici mreze pa da nas je samo par na zemlji.
Najgore je što mu mi pomažemo slijedeći njegove upute kako treba da živimo.



(Kuhanija.com)